Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HERMORATAHIERONTA

 

Hermoratahieronta on  yli 4000 vuotta vanha kiinalaista alkuperää oleva ääreishermoston tehokuntoutushoito, jossa autetaan kehoa ylläpitämään elintoimintojen luontaista tasapainoa.

 Ääreishermostoa manipuloimalla pyritään herättämään kehon oma puolustusmekanismi ja vapauttamaan keho kivuista sekä kroonisista vaivoista.

 Hermoratahieronnan vaikutus on samanlainen, kuin esimerkiksi akupunktion, vyöhyketerapian tai shiatsun. Se on käsin, sormin painaen ja pyörittäen tehtyä kokonaisvaltaista hermoratojen, meridiaanien ja niillä olevien akupisteiden hoitoa, jossa tarkoituksena ei ole varsinaisesti parantaa sairauksia, vaan auttaa kehoa saamaan takaisin luonnollisen tasapainonsa ja sitä kautta tervehtymään.

 

Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa käsitellään koko keho päästä varpaisiin.

 Hoito on rauhallista ja lempeää, siinä käsitellään pää, yläraajat, alaraajat ja selkä. Hoidon jälkeen olo on rauhoittunut ja rentoutunut, useat jopa nukahtavat hoidon aikana.

 

Hoidon vaikutus saattaa olla aluksi oireita pahentava. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Kehon puhdistuessa joutuvat sen erityselimet (maksa, munuaiset, keuhko, iho) suuren työtaakan alle; seurauksena on paranemiskriisi, jonka aikana ei tulisi keskeyttää hoitoa, sillä pahenevat oireet viestittävät vain kehon reagoinnista hoitoon ja tilanne muuttuu muutaman hoitokerran jälkeen paranevaan suuntaan.

 

Hermoratahierontaa suositellaan otettavaksi sarjahoitona, aluksi viisi kertaa noin viikon välein ja jatkossa kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaan.

 Hermoratahieronta vaatii myös hoidettavalta pitkäjänteisyyttä, sillä hoito ei ole mikään "pikahoito", vaan joskus tarvitaan kuukausienkin hoitoa harvenevin hoitokerroin. Hoidon tulokset ovat yleensä pysyviä.

 

Hermoratahieronnasta on saatu apua monenlaisiin vaivoihin, kuten;

•           yleinen lihaskireys

•           jännitys

•           unettomuus

•           yleiset nivelkivut, jolloin vaikutetaan esim. nivelruston verenkiertoon ja aineenvaihduntaan

•           migreeni, päänsäryt, huimaukset

•           ylä- ja alaraajojen säteilykivut ja puutumiset

•           fibromyalgia, reumaattiset oireet

•           astma, vaikutus lihasjännityksiin, varsinkin autonomisen hermoston kautta

•           raajojen "kylmääminen", verenkiertoa ja hermotuksia parantamalla.

 

Koko kehon elintoimintoja elvyttävänä toimii se myös erinomaisena nesteenpoistajana ja kehon kokonaisvaltaisena puhdistaja, se auttaa ravinteiden imeytymisessä ja hormonitoimintojen tasapainottamisessa.

 

Hermoratahieronta onkin mitä parhainta hoitoa kehon erilaisissa häiriötiloissa ja terveyden hoitokeinona yksi kokonaisvaltaisimmista hoitomuodoista, joka sopii lähes kaikille, myös lapsille. Poikkeuksen muodostavat raskaana olevat ja hiljattain leikkauksessa olleet (varoaika n. 4 - 8 viikkoa).

 

 Varaa aikaa hoitokäynnille 2h.